Reclame vakantiehuis

Reclame maken om een vakantiehuis te verhuren? Zo doe je dat!

Ben je eigenaar van een vakantiehuis en beheer je deze voor de verhuur? Dan is reclame en marketing een belangrijk onderwerp. Zeker als je wilt dat jouw vakantiehuisje het hele jaar door is volgeboekt. Maar hoe doe je dat en welke kanalen kun je hier allemaal voor inzetten? Op deze pagina vertellen we je alles over.

1. Maak een website

Een website is een must als je je vakantiehuis wilt verhuren. Op je eigen website kun je al je informatie kwijt over je vakantiehuisje, de omgeving en de faciliteiten die je biedt. Zorg dat je website goed vindbaar is en schrijf interessante content om je bezoekers te overtuigen. Stel dat je een vakantiehuisje op de Veluwe voor 2 personen beheert, schrijf dan bijvoorbeeld over de mooie natuur, de pittoreske dorpjes in de omgeving, enzovoorts.

2. Maak gebruik van sociale media

Sociale media is een geweldig kanaal om je vakantiehuis meer bekendheid te geven. Zorg dat je een pagina aanmaakt op Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Deel hier regelmatig foto’s en video’s van je vakantiehuisje en omgeving. Deel ook verhalen over je gasten. Zo krijgen potentiële gasten een idee wat zij kunnen verwachten als zij bij jou verblijven.

3. Zet je vakantiehuis op lokale verhuursites

Ook lokale verhuursites zoals Airbnb, Booking.com en HomeAway zijn een geweldig kanaal om je vakantiehuisje te verhuren. Als je jouw vakantiehuis hier opzet, word je aan potentiële gasten getoond die op zoek zijn naar een vakantiehuisje in jouw omgeving.

4. Zet advertenties op Google

Met Google Adwords kun je gerichte advertenties plaatsen om je vakantiehuisje te verhuren. Je kunt bijvoorbeeld advertenties maken voor mensen die in jouw regio op zoek zijn naar een vakantiehuisje. Zo kunnen zij eenvoudig en snel jouw aanbod vinden.

Maak gebruik van lokale marketing

Tot slot is lokale marketing ook een goede manier om je vakantiehuis te verhuren. Denk aan flyers en posters in de buurt, advertenties in lokale kranten, op radio of tv en op lokale websites. Zo kunnen mensen in jouw omgeving leren over je vakantiehuisje.