E-commerce SEO

Wat een SEO-bureau voor jou kan doen

Maak je bedrijf bekender met Search Engine Optimization(SEO). Het succes van e-commerce, websites en moderne bedrijven is sterk afhankelijk van het internet. Veel communicatie verloopt tegenwoordig via het web. Bedrijven geven hun visitekaartje af door gevonden te worden in zoekmachines, waar ze meteen de eerste indruk achterlaten bij een klant. Hoe hoger een bedrijf in de zoekresultaten staan, hoe meer klanten ze aantrekken. Hoog in zoekresultaten uitkomen is beïnvloedbaar, door Search Engine Optimization (SEO). Een SEO bureau is hierin gespecialiseerd.

Wat is een SEO bureau?

Het is een bureau wat de content van een op internet te vinden bron kan optimaliseren. Het verbetert de content zodat het sneller wordt opgepikt door een zoekmachine. De content van een bron is bepalend voor hoe het wordt gevonden door zoekmachines en hoe het wordt geprioriteerd in de volgorde van het presenteren van deze zoekresultaten. Dat doet zo’n bedrijf door een aantal strategieën toe te passen.

Analyse van zoekwoorden

Door bepaalde zoekwoorden in een bron te verwerken, kan een bedrijf of website hoger uitkomen in zoekresultaten. Dit kan doordat bepaalde woorden belangrijker zijn voor een zoekmachine dan anderen. Daarnaast kunnen er links gemaakt worden tussen woorden die op elkaar lijken. Ook als iemand niet een precies woord invult in een zoekmachine, kan het toch tevoorschijn komen doordat sommige woorden zijn gelinkt. 

Prioriteren

Het ene woord is belangrijker dan het andere. Door het algoritme van een zoekmachine te analyseren, kan hier onderscheid in gemaakt worden. Een voorbeeld hiervan is; als iemand op zoek is naar nieuwe kleding, zou iemand het woord “kleding” kunnen invullen in de zoekmachine. De zoekmachine associeert dit woord eerder met bijvoorbeeld de woorden “broeken” en “t-shirts”, dan met specifieke woord zoals “panty” of “overhemd”. Door dus meer woorden zoals “broek” en “shirt” in de content van een website te verwerken, wordt deze ook eerder gevonden in zoekresultaten. 

Website ontwerp

Een van vele andere dingen die horen bij SEO is het ontwerpen en aanpassen van websites. Een zoekmachine moet goed kunnen navigeren door een website om de content goed te kunnen vinden. Als een website niet gebruiksvriendelijk is, is dit voor zowel een klant, als een zoekmachine moeilijk om mee om te gaan. Door een website overzichtelijk en gebruiksvriendelijk te maken, zal deze ook hoger in de zoekresultaten verschijnen.