seo-bureau

Wat doet een SEO Bureau en wat zijn de voordelen?

Een SEO bureau houdt zich bezig met zoekmachine optimalisatie, een onderdeel binnen zoekmachine marketing. Met zoekmachine optimalisatie, in het Engels: search engine optimization (SEO), verhoog je de vindbaarheid van je website in een zoekmachine zoals Google. Maar waarom is SEO belangrijk en waarom schakelen groeiende ondernemingen een SEO bureau in?

Het fundament van SEO

Om het simpel te houden zijn de werkzaamheden van SEO in drie onderdelen te verdelen: Techniek, content en autoriteit. In praktijk zijn er veel meer werkzaamheden, maar deze drie onderdelen zijn vaak het fundament van SEO. Alle drie heb je nodig om de vindbaarheid van ee website te verbeteren. Hieronder leggen we uit waarom:

1. Techniek

De techniek van je website is enorm belangrijk. Google geeft namelijk de voorkeur aan websites die goed werken, veilig zijn en denken aan het gebruikersgemak. Bijvoorbeeld: de website is mobielvriendelijk. Bij veilig wordt bedoelt dat er goed wordt omgegaan met de data. Denk hierbij aan een veilige verbinding. De techniek draait ook om de snelheid. Laadt de website snel en volledig? En heeft de gebruiker niet last van verspringingen of niet werkende elementen? Dit zijn voorbeelden van technische optimalisaties die nodig zijn voor de vindbaarheid van een website.

2. Content

Ook content is enorm belangrijk. Zonder content word je website namelijk niet gevonden. Een website wordt gevonden door een zoekopdracht in Google. De algoritmes van Google gaan dan supersnel op zoek naar een antwoord op de zoekopdracht. Dit doen de algoritmes door heel snel websites te scannen. De content van je website is daarom belangrijk. Zoekt iemand in Google naar schoenen, dan word je website gevonden als de content van de website over schoenen gaat. Hoe beter je content afstemt op de gebruiker, hoe beter de content en daarmee je website gevonden wordt.

3. Autoriteit

Tot slot speelt de autoriteit van een website een rol. Zoals je kan voorstellen moet Google bepalen wie op de nummer 1 positie in Google komt. De website die namelijk bovenaan in Google staat, ontvangt de meeste kliks. Maar hoe bepaalt Google dit?

Naast de content kijkt Google naar de autoriteit van een website. Heb je veel bezoekers en krijg je veel verwijzingen van andere websites? Dan heeft je website meer autoriteit dan een website die geen bezoekers en verwijzingen heeft. Google geeft de voorkeur aan websites met veel bezoekers en kwalitatieve verwijzingen. Autoriteit opbouwen is enorm complex en kost veel tijd. Maar het is enorm belangrijk voor de vindbaarheid van een website.

Voordelen van een SEO Bureau

Bij een SEO bureau werken SEO specialisten die gespecialiseerd in SEO werkzaamheden. Door de enorme ervaring en expertise weten zij als geen ander hoe ze websites vindbaar maken in Google. Behalve deze ervaring en expertise beschikken zij ook over de juiste tools en netwerk voor kwalitatief werk. Want hoe vecht je zonder deze eigenschappen tegen de grote ondernemers in Google? Dat is niet te doen!

Haal meer succes uit je website met SEO!

Daarom heeft een SEO bureau enorm veel voordelen voor je website. Wil jij meer succes halen met je website? Wil je meer bezoekers en meer omzet uit je website? Dan is een SEO bureau de juiste partner voor jou! Gelukkig zijn er tegenwoordig uitstekende bureaus te vinden die gespecialiseerd zijn in zoekmachine optimalisatie.