linkbuilding

Waarom linkbuilding belangrijk is voor jouw website

Linkbuilding, wanneer je een eigen website of webshop beheert, is de kans groot dat je er al eens van gehoord hebt, maar misschien ook niet. Voor diegene die niet weten wat linkbuilding is, waarom linkbuilding belangrijk is voor jouw website en hoe je begint met linkbuilding, leggen we dat uit in deze blog.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van links naar je website. Je kan een link op een andere website zien als een soort van verwijzing. Diegene adviseert jouw website aan bij zijn/haar bezoekers. Hoe meer (relevante) verwijzingen hoe waardevoller jouw website gezien wordt door zoekmachines. Het verkrijgen van verwijzingen kan op verschillende manieren.   

Linkbuilding als onderdeel van SEO

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Samen met content en techniek, draag linkbuilding bij aan hoe hoog je scoort in de zoekresultaten. Websites met goede content, die technisch in orde zijn en vele verwijzingen hebben van andere websites scoren hoger in de zoekresultaten dan concurrenten die één of meerdere van deze onderdelen niet op orde hebben. Door linkbuilding uit te besteden aan professionals, kun je er zeker van zijn dat je website meer verkeer genereert en beter vindbaar wordt.

Hoe begin je met linkbuilding?

Er zijn verschillende manieren waarop je linkbuilding kunt doen. Zo kan je blogpagina’s benaderen voor het schrijven van gastblogs met daarin een link naar jouw website. Ook kan ruilen met andere partijen die zoeken naar links. Je kunt ervoor kiezen om andere partijen aan te schrijven voor een linkruil, maar je kan dit ook uitbesteden aan een online marketingbureau. Linkbuilding uitbesteden aan linkbuildingexperts van een online marketingbureau zorgt ervoor dat je verzekerd bent van de juiste verwijzingen die waardevol zijn voor jouw website. En daardoor hou jij meer tijd over voor jouw website.

Kortom, linkbuilding is een belangrijk onderdeel van een SEO-strategie voor het verkrijgen van meer bezoekers en betere resultaten in de zoekmachine.