Social media uitbesteden

Social media uitbesteden, een slimme keuze!

Social media is een steeds groter wordend communicatieplatform en marketingkanaal naar klanten toe in verschillende branches. Naast het rechtstreekse contact dat via social media een stuk eenvoudiger kan gaan, is ook de content zelf op social media erg belangrijk omdat dit bijdraagt aan de branding van een bedrijf. Bedrijven die social media niet inzetten voor hun bedrijf lopen dus een aantal interessante kansen mis. Toch kost social media marketing vaak wel wat tijd én kennis waardoor bedrijven dat soms om die reden verstek laten gaan. Gelukkig is het ook mogelijk om social media uit te besteden! In deze blog geven we jou 5 redenen voor het uitbesteden van social media

Tijdsbesparing

Het beheren van social media is een taak die structureel bijgehouden dient te worden, bij vele bedrijven schiet dit er bij in én is er een tekort aan tijd. Alleen maar een keer posten wanneer er toevallig een uurtje vrij is in de agenda, is niet voldoende om goed aan de slag te gaan met de social media van je bedrijf. Door je social media uit te besteden wordt er veel efficiënter aan de slag gegaan en hou je als bedrijf zijnde tijd over omdat je niet meer na hoeft te denken over alle taken die erbij komen kijken. 

Geldbesparing

Door je social media uit te besteden huur je als het ware een interne specialist in die gelijk met kennis van zaken aan de slag kan gaan. Wanneer je namelijk een nieuwe werknemer wil gaan aannemen voor de social media binnen je bedrijf moet deze allereerst aangenomen worden, opgeleid worden en vervolgens zichzelf nog ontwikkelen op kosten van het bedrijf. 

Expertise

Wanneer je ervoor kiest om je social media uit te gaan besteden doe je dit vaak omdat je zelf niet de benodigde expertise hebt. Door dus een externe partij in te schakelen kies je voor iemand die deze expertise wel heeft. Na verloop van tijd zul je ook van elkaar leren waardoor je zelf ook steeds meer kennis zal opdoen van social media tot op een bepaalde hoogte. En naast de expertise die een social media marketing bureau met zich mee kan brengen, brengt het vaak ook een frisse blik met zich mee. Hierdoor kunnen zij jou nog verder helpen met ontwikkelen. 

Consistentie

Net is al kort benoemd dat het voor een bedrijf erg belangrijk is om consistent bezig te blijven met social media om zo de beste resultaten te behalen. Door consistent op social media aanwezig te zijn vergroot je namelijk je online zichtbaarheid, wat indirect weer zorgt voor een grotere naamsbekendheid. De quote consistency is the key to succes, is zeker van toepassing op social media voor bedrijven!

Effectieve resultaten

De externe experts zitten bovenop de resultaten en zorgen ervoor dat de behaalde resultaten zo effectief mogelijk zijn. Dit doen ze door tijdig aanpassingen door te voeren, en uitvoerig gegevens te analyseren om te kijken wat wel, en wat juist niet werkt.