Hieperdeleapp-campagnebeeld

Refurbisher leapp lanceert Hieperdeleapp campagne 

Refurbished Apple specialist leapp lanceert eind februari haar Hieperdeleapp campagne. Na een afwezigheid van vier jaar op massamedia heeft leapp gekozen voor een samenwerking met Qmusic. De radiospot zal de komende weken verspreid over de hele dag te horen zijn op de zender. 

Mediamix 

Behalve op Qmusic zal de radiospot eveneens op Spotify worden gedraaid. Naast de radioreclame zet leapp ook videoadvertenties in. Het beeldmateriaal wordt below-the-line uitgeserveerd via de netwerken van Youtube en Facebook. Binnen de strategie moet Qmusic voor het massabereik zorgen. De radiozender weet het hart van de leapp-doelgroep (vrouwen tussen 25 en 55 jaar) goed te bereiken. Spotify, Youtube en Facebook dienen als ondersteunende kanalen die consumenten targeten op het moment dat ze al in aanraking geweest zijn met de boodschap van de campagne. 

Optimistische boodschap 

Als boodschap kiest leapp voor het optimistische ‘Hieperdeleapp’. Het concept draait om alledaagse situaties waarin iets mis gaat. Op zulke momenten zouden de refurbished MacBooks van leapp uitkomst bieden. Geen machines met torenhoge prijskaartjes, maar betaalbare devices die het best tot hun recht komen voor de huis-tuin-en-keuken-gebruikers. Met confetti (in het visuele materiaal) en een feesttoeter wordt de premisse van de reclame ingeleid. 

Studio Friet 

Verantwoordelijk voor zowel concept als creatie van de Hieperdeleapp campagne is het Brabantse Studio Friet. Het jonge bureau werkte eerder voor Soapment en BMW Nobracars. 

Over leapp 

Refurbished Apple aanbieder leapp, opgericht in 2011, verdween in 2018 van de massamedia. Na een roerige periode waarin in 2020 alle fysieke winkels definitief gesloten werden als gevolg van de Coronacrisis, zet leapp nu vol in op merkactivatie. Sebastiaan Brouwers, Marketing en Ecommerce Manager: “we zien dat de interesse in het merk afneemt. Maand-op-maand, jaar-op-jaar zakken we verder weg. Nu is hèt moment om het merk opnieuw te laden.” 

De Hieperdeleapp campagne loopt tot medio april van dit jaar.