Retail Merkenonderzoek

Ontdek de winnaars van het negende Retail Merkenonderzoek: Bol.com, Kruidvat en Action in de top drie!

Bol.com is opnieuw uitgeroepen tot het sterkste retailmerk van Nederland. Dit blijkt uit de recente resultaten van het negende Retail Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy, gepubliceerd in het aprilnummer van RetailTrends. Het event Fans Love Brands was het toneel voor de uitreiking van de prijzen.

Kruidvat heeft HEMA van de tweede plek verstoten, terwijl Action een indrukwekkende stijging doormaakte naar plaats drie, vanaf plek zes vorig jaar. Coolblue is dit jaar voor het eerst opgenomen in de top tien.

Holland & Barrett is de sterkste stijger

Holland & Barrett, de gezondheidsketen, is de sterkste stijger en steeg van de 61e naar de 46e plek. Hun merkkracht nam het meest toe en is nu net zo sterk als het vroegere De Tuinen, zeven jaar na de rebranding.

HEMA wint titel sterkste merkpersoonlijkheid

Hoewel HEMA is gezakt in de overall ranking van de tweede naar de vierde plek, werd het wel bekroond met de titel van sterkste merkpersoonlijkheid. Consumenten vinden HEMA het sympathiekste merk, zoals blijkt uit het onderzoek. Action won op het onderdeel ‘merkprestatie’, waarbij vooral de prijs-kwaliteitverhouding een grote rol speelt.

Hoogste nieuwkomers in de lijst van sterkste retailmerken

Pets Place is de hoogste nieuwkomer op de lijst van sterkste retailmerken (68), gevolgd door Belsimpel (75) en Flink (90).

Hendrik Beerda Brand Consultancy monitort sinds 2015 de kracht en reputatie van de honderd grootste retailmerken van Nederland via het Retail Merkenonderzoek. Tijdens Fans Love Brands in Amsterdam ontvingen de winnaars hun prijzen.