Instagram

Interactie op Instagram: welke soorten zijn er?

Engagement op Instagram is heel belangrijk voor je account. Als je een hoge engagement ratio hebt is je Instagram succesvoller en zal je ook sneller weer nieuwe volgers erbij krijgen. Je kan dus veel bereik creëren door te zorgen voor veel interactie tussen je account en je volgers. Instagram kent tegenwoordig een heleboel verschillende vormen van interactie. Elk type interactie levert over het algemeen weer iets anders op, en dus is het belangrijk om je bewust te zijn van de verschillen in interactie op Instagram. In deze blog leggen wij de verschillende soorten interactie uit. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Instagram likes

Instagram likes zijn nog altijd heel belangrijk. De like kennen we natuurlijk oorspronkelijk van Facebook, en toen Instagram geïntroduceerd werd had men ook direct de optie om posts te liken. Als een post veel likes heeft zal deze eerder in de ‘verkennen pagina’ getoond worden, ook aan mensen die jouw account niet volgen. Zo zul je met meer likes op Instagram gestaag groeien en meer volgers krijgen.

Instagram views

Instagram views zijn het aantal keer dat jouw video’s of reels bekeken zijn door andere gebruikers op Instagram. Het is belangrijk om te zorgen dat jouw video veel views krijgt. Als je video weinig views heeft zullen andere gebruikers die je video tegenkomen ervan uitgaan dat de video niet interessant genoeg is om te bekijken, en dan zullen zij deze zelf ook eerder overslaan. 

Instagram comments

Instagram comments zijn de reacties onder een post op Instagram. Instagram comments zijn zéér belangrijk voor je Instagram account. Met reacties kan je heel veel bereiken. Wat wel belangrijk is, is dat het positieve reacties zijn. Aangezien reacties zijn grote invloed hebben, hebben negatieve reacties dat uiteraard ook. Probeer dus te zorgen voor positieve reacties onder je post, en denk na over wat je plaatst om negatieve reacties te voorkomen. 

Instagram live & story views

Iets nieuwer in de interacties van Instagram zijn de live & story views. Op Instagram kunnen gebruikers live gaan. De gebruiker neemt dan als het ware een live video op waarin mensen kunnen aansluiten. Een leuk concept van Instagram en je creëert vaak een zeer hoge mate van interactie. Daarnaast heb je nog de Instagram story views. Dit is het aantal keer dat andere gebruikers jouw story hebben bekeken.