De voordelen van videomarketing en hoe je dit op de juiste manier inzet  

Ben je van plan om gebruik te maken van videomarketing? Bijvoorbeeld voor het lanceren van een product of het aantrekken van een bredere doelgroep? Dat klinkt alsof je mooie plannen hebt. Hieronder verdelen we je meer over de 5 grootste voordelen van videomarketing en delen we ook 3 handige tips op welke manier je videomarketing het best kunt inzetten.  

De ontwikkelingen op het gebied van videomarketing 

Videomarketing is de laatste jaren steeds populairder geworden en er komen steeds meer video’s bij. Waar je vroeger nog een heel eind kon komen met mooie foto’s is het tegenwoordig mogelijk om video’s te gebruiken om je product of dienst beter te promoten. Er zijn veel nieuwe technologieën beschikbaar waarmee je gemakkelijk professioneel ogende video’s kunt maken. Hieronder zetten we enkele ontwikkelingen op het gebied van videomarketing op een rij.   

 • 360-graden video’s: Met deze technologie kun je video’s maken die in 360 graden draaien. Hierdoor krijgen kijkers een compleet beeld van je omgeving.  
 • Live video streaming: Met live streaming kun je het gedrag van mensen in real-time volgen. Dit is een geweldige manier om je doelgroep te betrekken.  
 • Virtual Reality: Virtual Reality video’s maken het mogelijk om de kijker een volledig virtueel beeld te geven. Hiermee kunnen kijkers interacteren met je video. 
 • Augmented Reality: Met deze technologie kun je objecten toevoegen aan je video’s. Dit maakt het makkelijker om informatie over je product of dienst te geven.  
 • Animatie: Animatie maakt het mogelijk om interactieve video’s te maken. Je kunt bijvoorbeeld een personage toevoegen dat je doelgroep kan volgen.  

Door deze technologieën te gebruiken kun je professioneel ogende video’s maken. Deze zullen je doelgroep aanspreken en je helpen om je boodschap over te brengen. Probeer verschillende technologieën uit en kijk wat het beste werkt voor jouw doelgroep. 

 De voordelen van videomarketing 

 1. Grote bereik: Video’s hebben een groot bereik, vooral op sociale media. Dit komt omdat mensen meer geneigd zijn om een video te bekijken dan een stuk tekst te lezen.  
 2. Verbeterde interactie: Video’s zijn een interactieve manier om je doelgroep te bereiken. Mensen kunnen op video’s reageren en er een gesprek over starten.  
 3. Betere conversie: Video’s zorgen voor een betere conversie omdat mensen meer geneigd zijn om een product of dienst te kopen na het bekijken van een video.  
 4. Verhoogde bekendheid: Video’s helpen je om je merknaam bekender te maken. Video’s kunnen mensen helpen je merk te herkennen en je boodschap te begrijpen.  
 5. Hogere ranking: Video’s helpen je om hoog te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines. Video’s hebben meer kans om op te vallen in zoekresultaten en daardoor meer verkeer naar je website te trekken.  

Tips voor het maken en het gebruik van de video’s 

 1. Zorg dat je video’s interessant en informatief zijn. Zorg dat je video’s de boodschap overbrengen die je wilt dat je doelgroep ontvangt.  
 2. Maak gebruik van de juiste tools. Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je professioneel ogende video’s kunt maken. Gebruik deze om je doelgroep te boeien.  
 3. Promoot je video’s. Zorg ervoor dat je je video’s promoot op verschillende sociale media platformen. Dit helpt je om je video’s onder de aandacht te brengen bij je doelgroep.