Vertaalbureau Perfect

Alles wat je moet weten over marketing in het buitenland

Sta je op het punt te ondernemen in het buitenland en wil je hiervoor een marketing en reclame campagne inzetten? Dan is de vertaling van marketing en reclame teksten essentieel. Maar hoe pak je dit aan? Laat je huidige teksten vertalen in Google Translate of gebruik je, net als grote ondernemers, een vertaalbureau? Je leest het in dit artikel.

Waarom marketing vertalen?

Om de doelgroep aan te spreken en te binden is het belangrijk om de taal te spreken van deze doelgroep. Doe je dat niet, dan ontstaat er een afstand tussen je onderneming en de doelgroep. Terwijl je juist met de doelgroep wil binden. De taal spreken van je doelgroep is daarom enorm belangrijk.

Informeel of formeel aanspreken?

Want wist jij dat het in bepaalde landen heel normaal is om informeel aangesproken te worden, terwijl in andere landen formeel de standaard is? Maar hoe kom je hier nu achter? Allereerst kun je kijken naar concurrenten. Hoe pakken zij marketingcampagnes aan? Hoe spreken zij de doelgroep aan? Door lokaal onderzoek te doen naar de manier van spreken kun je veel data verzamelen. Deze kun je weer gebruiken bij het vertalen van je marketingmiddelen. 

Ervaring met marketing vertalingen

Een andere oplossing is het laten vertalen van je marketing en reclameteksten. Wist je bijvoorbeeld dat er vertaalbureaus zijn die gespecialiseerd zijn in marketing vertalingen. Zij kijken onder andere naar het doel van de teksten en vertalen deze foutloos. Hierbij maken ze gebruik van native speakers. Deze vertalers vertalen teksten van of naar hun moedertaal. Hierdoor weet je zeker dat de kwaliteit van de vertaling hoog is.

Daarnaast voert een vertaalbureau onderzoek uit naar de cultuur en het doel van de tekst. De teksten worden zo vertaald, dat deze passen bij de doelgroep. Ideaal want zo weet je zeker dat de doelgroep zich aangesproken voelt.

Betaalbaar vertaalbureau

Tegenwoordig zijn vertaalbureaus betaalbaar en snel met het vertalen van teksten. Daarnaast bieden de meeste vertaalbureaus diverse vertaaldiensten aan. Bijvoorbeeld voor het vertalen van: Brochures, websites, catalogi, enquêtes, filmmateriaal, presentaties, marketingplannen, nieuwsbrieven, scripties, opleidingsmaterialen, persberichten en reclamewerk. Wil je meer weten over teksten vertalen? Bekijk dan de website van een vertaalbureau.