dropshipping

Aandachtspunten bij product research bij dropshipping

Als je voor relatief weinig kapitaal een onderneming wilt starten, is dropshipping een van de beste manieren. Dropshipping is een manier om een eigen webshop te starten waarbij je zelf geen inventaris hoeft te hebben. Bij dropshipping werk je als een tussenpersoon tussen een leverancier en een klant. Je verkoopt spullen in je webshop, en de leverancier zorgt ervoor dat de producten naar de klant worden gebracht. Het is daarbij wel nodig om de juiste producten te vinden die een klant daadwerkelijk wil hebben. Als je wilt beginnen met dropshipping, is het belangrijk om eerst onderzoek te doen naar producten die winstgevend zijn om te verkopen in je webshop.

Kijken naar de klant

Om iets te kunnen verkopen, is het natuurlijk wel nodig om iets te hebben dat een klant daadwerkelijk wil hebben. Bij het zoeken naar een product, is het belangrijk om te kijken of er genoeg vraag is naar een product. Je zult natuurlijk niets verkopen wanneer je een product aanbiedt die niemand wilt hebben. Doe daarom eerst onderzoek naar wat klanten zoeken. Het is daarbij belangrijk om te kijken naar klantsegmenten. Kijk naar de soort klant die je wilt trekken met een product. Op basis van de eigenschappen van een klant, kun je een product uitkiezen. Een handig middel om te kijken waar klanten naar op zoek zijn, is door te kijken naar trends. Trends geven aan wat veel aandacht krijgt in de media. 

Prijs van een product

Een product kan wel aantrekkelijk zijn, maar je zult ook niet veel verkopen wanneer het product duurder is dan wat de klant daadwerkelijk ervoor wilt betalen. Je kunt vaak zelf de prijs bepalen, maar de hoogte van de prijs heeft invloed op het volume die je zult verkopen. Voor het vinden van de juiste prijs is het ook belangrijk om naar de kosten te kijken. De hoogte van de prijs wordt bepaald door de marge die jij wilt behalen op een product. Zorg ervoor dat er een marge wordt gekozen die hoog genoeg is voor jou en die een product niet te duur maakt.

Inspiratie opdoen

In het begin is het vaak lastig om op een product te komen die je mogelijk kunt gaan verkopen. Om je op weg te helpen, kun je gebruik maken van een dropshipping tool. Ideeën worden al bij jou voorgelegd en jij hoeft deze ideeën alleen nog te scoren op wat gunstig is voor jouw webwinkel.