Mokken bedrukken

Heeft u zin in een kopje koffie?

Dag in, dag uit maken we er gebruik van. Dit product wordt ongetwijfeld dagelijks meerdere malen gebruikt binnen uw bedrijf. Koffiekopjes is een onmisbaar product geworden zowel privé als in het zakenleven. Heeft u zin in een kopje koffie? is de eerste vraag die gesteld wordt bij binnenkomst van een nieuwe klant. Een warm welkom met een warm kopje koffie geeft een goede indruk. Er zijn talloze koffiekopjes in allerlei denkbare afmetingen. We kennen natuurlijk de standaard koffie maar er bestaan hier ook nog veel varianten op. Maar welke soorten koffie en koffiekopjes zijn er?

Welke soorten koffie zijn er?

Er zijn enorm veel soorten koffie en koffiekopjes. Hieronder worden de populairste soorten koffie met bijhorend koffiekopje toegelicht. Een ‘’normale’’ kopje koffie is een warme drank dat wordt bereid met water en koffiebonen. De smaak is bitter en licht zuur. Koffie kan worden aangevuld met melk en/of suiker. Vaak wordt deze standaard koffie geschonken in een kopje van 100 tot 200 milliliter.

Een espresso is een zeer geconcentreerde zwarte koffie met zeer krachtige smaak afkomstig uit Italië. Kenmerkend aan de koffie is een laagje lichtbruine schuimige crema. De cremalaag is een stevige laag die in zeer korte tijd onder hoge druk wordt bereid. Een espressokopje bevat een hoeveelheid van 60 milliliter.

Een cappuccino is een geliefde koffiesoort afkomstig uit Wenen. Eerst komt de espresso, vervolgens de melk en tot slot het melkschuim. Voor een cappuccino is een dik porseleinen kopje het beste materiaal. Het volume van een cappuccinokopje is vaak tussen de 200 tot 300 milliliter.

Latte macchiato is een koffiedrank die te herkennen is aan haar opvallende kleurlagen in een lang glas. Deze koffie lijkt veel op de cappuccino maar is toch net anders. Bij een latte macchiato wordt eerst de melk en melkschuim ingeschonken en vervolgens wordt de espresso toegevoegd. De naam latte macchiato is opgedeeld uit twee woorden, ‘’latte’’ betekent letterlijk melk en ‘’macchiato’’ staat voor gevlekt. Deze populaire koffie wordt vaak in prachtige glazen van 300 tot 400 milliliter geserveerd.

Koffiekopjes met bedrukking

Koffiekopjes zijn beschikbaar in verschillende materialen, zoals steen, porselein of glas. Porseleinen en glazen kopjes zijn het populairst. Porselein is een combinatie van aardewerk en glas. Bij koffiekopjes van glas is de voorwaarde dat het glas extra sterk en hittebestendig moet zijn. Dit kan via twee manieren: dubbelwandige glazen of glazen van speciaal vervaardigd glas. Bij dubbelwandige koffieglazen is er een extra wand aangebracht. Speciaal vervaardigd glas is bestand tegen hoge temperaturen.

Voor de echte koffieliefhebbers zijn mokken zeer geschikt. Als bedrijf kunt u nu mokken bedrukken. Een bedrukt koffiekop/mok zorgt ervoor dat uw bedrijf nog meer opvalt. U kunt elk kopje bedrukken naar eigen wens. Ook kunt u een koffiekopje weggeven als promotieartikel of relatiegeschenk. Zo zorgt uw bedrijf ervoor dat uw (potentiële) klant uw dagelijks ziet staan in de kast. Haalt u ook voor uw bedrijf koffiekopjes met eigen bedrukking? Toch opzoek naar andere relatiegeschenken, bekijk dan de website goedkooppennenbedrukken.nl.