put-to-light systeem

De voordelen van een put-to-light systeem

Een put-to-light systeem is een type hardware dat gebruikt wordt in een magazijn. Het systeem gebruikt lichtseinen en/of displays om de locatie van producten aan te geven. Dit maakt het zoeken en vinden van producten in een magazijn eenvoudiger en sneller.

Bovendien kan het systeem in combinatie met een geschikt WMS gebruikt worden om realtime informatie te geven over de voorraad in het magazijn. Dit is handig voor bedrijven die veel voorraad moeten beheren.

Put-to-light systeem en WMS koppelen

Een put-to-light systeem maakt het picken van orders een stuk leuker en makkelijker. Het apparaat wordt vooral gebruikt in warehouses. Het systeem geeft de locatie van het te pakken product aan met een lichtje en/of geluid. Dit systeem wordt aangestuurd door een Warehouse Management Systeem (WMS).

Door het put-to-light systeem te koppelen aan software zoals MontaWMS.com/nl die hier geschikt voor is, kun je de workflow van je magazijn verbeteren. Je hebt dan als beheerder van het magazijn realtime-inzicht in de voorraad en het picken van openstaande orders. Hierdoor heb je beter zicht op welke producten er bijbesteld moeten worden en hoelang het precies duurt om orders te picken. Door inzicht in deze activiteiten te krijgen kun je gerichter op zoek naar manieren om je marge te verhogen.

Besparingen met een put-to-light systeem

Een put-to-light systeem zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan het zoeken van producten. Dit komt omdat het WMS precies weet waar elk product zich bevindt. Ook bespaart het put-to-light systeem tijd omdat er minder fouten gemaakt worden bij het pakken van producten. Dit komt omdat de medewerkers precies weten welk product ze moeten pakken.

Deze manier van werken zorgt ervoor dat orders sneller en meer accuraat ingepakt en verzonden kunnen worden. Dit levert natuurlijk weer een positieve reputatie op voor jou als verkoper. Niet alleen is het belangrijk om de leverbelofte te halen, het verhogen van de efficiëntie in je magazijn bespaart ook kosten.

Hoe werkt het systeem?

Hoe werkt een logistiek put-to-light systeem? In een e-commerce magazijn worden tientallen of zelfs honderden orders tegelijk gepickt en uitgesorteerd. Dit systeem maakt gebruik van kleine lichtjes die aan de muur of het plafond worden bevestigd. Elk lichtje geeft aan welke order er moet worden gepakt en hoeveel er van het product in de order moet zijn. Op deze manier is het mogelijk om tientallen orders tegelijkertijd te verwerken met een kleiner foutmarge. Het is minder belastend voor het magazijnpersoneel en naadloos te integreren met jouw WMS.

Persoonlijk advies nodig?

Als je twijfelt of een put-to-light system iets voor jouw bedrijf is, kan je contact opnemen met MontaWMS. Je kunt bij hen terecht voor persoonlijk advies over de beste oplossing voor jouw magazijn.